ריקוד הוא החירות המוחלטת, השחרור המלא. לרקוד זה להסיר את כל הכבלים ולשכוח את כל המחשבות והדאגות. לשקוע בטרנס, לעוף לשמים, לצלול למצולות של קסם. לרקוד זאת שמחה מושלמת, הנאה צרופה. "כי ירים איש את רגליו ויצא במחול, כי אז נפשו מתרוממת, נשמתו תגביה עוף, כל איבריו, כל גופו הם בבחינת נשמה" (ש"י עגנון).
אבל ריקוד הוא גם שליטה מלאה. הגוף לומד את המקצבים והתנועות, מתרגל וזוכר אותם. ריקוד הוא ספורט מאתגר שמחזק את הגוף ומשפר את הקואורדינציה. רקדנים כמו מיכאל ברישניקוב או מרתה גראהם הם אלופי העולם בשליטה על תנועות גופם.
ריקוד הוא גם זה וגם זה. בזמן שאנחנו רוקדות ורוקדים, הגוף מפריש דופמין שממקד ומעורר אותנו ומגביר את הצלילות, היצירתיות והחשיבה החיובית שלנו; אדרנלין שממריץ אותנו ומחזק את פעילות השרירים, הלב ומערכת הנשימה; סרטונין ואנדורפינים שגורמים לנו תחושה של התרוממות-רוח, ניתוק ושכחה של הכאב, הלחץ והדאגה. כאשר אנחנו רוקדות ורוקדים בחברת א.נשים שאנחנו מחבבים וסומכים עליהם, הגוף מפריש גם אוקסיטוצין, "הורמון האהבה" המעורר את תחושות הרוך והקרבה. כל ההורמונים הבריאים הללו נשארים אתנו גם אחרי שהריקוד נגמר, והם מקור התחושה הטובה, האופוריה האופפת אותנו כשאנחנו חוזרים הביתה מערב של ריקודים. וכאשר אנחנו רוקדים לפחות פעם אחת בשבוע באופן קבוע ה"סמים" הטבעיים המצוינים הללו נשארים אתנו כל הזמן.
בכלל, ריקוד טוב לבריאות. מאות מחקרים, של מגוון מוסדות, מארגון הבריאות העולמי ועד ביה"ח איכילוב, קופ"ח כללית ומכון וינגייט, מצאו כי ריקוד מרחיב את כלי הדם ומשפיע לטובה על פעילות הלב; משפר את שיווי המשקל והקואורדינציה ; מחזק את הגוף בכלל ואת השרירים הטבעתיים ורצפת האגן בפרט; שומר על צפיפות העצם. מחקר על מאות א.נשים בגילאי 52-87 – הגילאים שבהם הגוף עלול להתחיל להתנוון – השווה לאורך זמן בין א.נשים שרוקדים ואלה שעדיין לא החלו לרקוד, ומצא כי הריקוד העניק לרוקדים יתרון ממוצע של 89% בחיזוק היציבה ושיווי המשקל; יתרון של 82% בחיזוק השרירים; 80% בתפקודי הלב והריאה; 60% בגמישות וכן ייתרון של 80% בתפקוד הקוגניטיבי.
אבל כל אלה אינן הסיבות שבגללן אנשים אוהבים לרקוד ורוקדים כל כך הרבה. אנשים אינם גודשים את רחבת הריקודים ונדחקים בתור למועדונים לפי מרשם או המלצת רופא. אנחנו עושים זאת כי אנחנו אוהבים לרקוד, כי בא לנו. ריקוד הוא אחת הפעולות האנושיות שנוצרות ונעשות מתוך תשוקה, מתוך כיסופים. החשק לרקוד היה קיים תמיד, ובוודאי היום, אחרי יום ארוך ובודד של ישיבה בעיניים טרוטות וגב מכווץ מול המסך הקר, במשרד המנוכר או בבית הריק והמנותק.
בני אדם רוקדים בכל מקום וזמן. לכל שבט, ציביליזציה וחברה אנושית יש ריקודים משלהם. הריקודים מחברים בינינו: מי שרוקדים, לעולם אינם נמצאים לבדם. יש ריקודים טקסיים מקודשים, וריקודים ספונטניים ברחוב ועל השולחן בטברנה. יש ריקודים לאומיים, ריקודים משפחתיים, ריקודים של החבר'ה, ריקודים מקצועיים במופעים, ריקודי זוגות וריקודים אישיים. ריקוד הוא שפה וזהות. הוא מהווה ביטוי עצמי של החברה וגם של הפרט. הריקוד טוב, מהנה, משמח, בריא לכל איש ואישה. אבל הריקוד המוקפד והמסוגנן שטוב למישהי אחרת אינו בהכרח הריקוד המשחרר והפרוע שטוב לך, הריקוד הרך והרגוע שטוב למישהו אינו הריקוד הנמרץ והמאומץ שטוב לך.
גם הגברים, אגב, אוהבים לרקוד. הימים שבהם חלוקת התפקידים המגדרית הפכה את הריקוד ל"פעולה נשית" הולכים וחולפים מן העולם. אבל הנשים עדיין מהוות רוב בקבוצות הריקוד, ויש נשים שמרגישות נוח יותר בחוויה של תנועה ושחרור גופני בחברת בני מינן בלבד; אחרות מרגישות להיפך.
מרכז תאו מציע תשע סדנאות ומסגרות ריקוד שונות במגוון גישות וסגנונות. שתיים מהן פונות לילדים, אחד – לגילאי הזהב (שישים ומעלה) ושש הסדנאות הנותרות – לא.נשים בוגרים מגילאי 16 או 20 ומעלה. שניים מהם לנשים, השאר לשני המינים. יש ביניהן סדנאות בלט ומחול מודרני וקלאסי מקצועיות בהדרכתם של כוריאוגרפים בעלי שם ארצי ובינלאומי – ייגור מנשיקוב, הדר פרנק, שרון חובה. סדנת ריקוד פריסטייל תומכת ומכילה בהדרכתה של המטפלת בתנועה קרין בלום. סדנת אבינדנס המשלבת ריקודי סמבה וסלה, היפ-הופ ורוקנרול, לחגיגה גדולה של כיף ואהבה. סדנת גאגא סוחפת. סדנה בשיטת ניה, שיטת גוף-נפש המשלבת בלט, ריקוד, אמנויות לחימה יפניות וסיניות, יוגה ופלדנקרייס. כל אחת ואחד ימצאו בתיאו את סדנת הריקוד המתאימה לצרכיה ולאישיותה, את המקום הנכון בשבילך, את מקצב פעימות הלב שלך.