מה שינתה הקורונה בדרך בה אנחנו קוראים ספרים ומה הקשר של כל זה לאנשי זאב, אלות ודרקונים? ומהו הדבק שמחזיק אותנו לאורך השנים בשירה ובספרות? (רמז: אהבה).
לרגל שבוע הספר העברי אתם מוזמנים ליומיים של ספרות ותרבות בחצר הפסטורלית של מרכז תאו, עם בריזה מהים והמרצות הכי שוות בתחום
הם ליוו אותנו כל כך יפה במשך כל השנה האחרונה, אז שלא נעשה להם כבוד? ואולי אפילו נתאהב קצת על הדרך? לרגל שבוע הספר העברי ערכה עבורנו הסופרת, המשוררת ועורכת הספרות שרי שביט תכנית של מפגשים מרגשים על כל מה שחם בתחום הספרות.
במפגש הראשון תזכו לפגוש את נועה מנהיים, בלשית תרבות מדופלמת. מנהיים, שהיא גם מסאית, תסריטאית ומבקרת, כתבה בעשור האחרון בכלי תקשורת רבים, ותוך כדי גם משמשת כרשת המחלקה לספרות עברית בהוצאת כנרת זמורה-ביתן. מעבר לכל זה היא גם מרצה ומבקרת סדרתית של חנויות ספרים, כך שאם יש מישהו שיודע מה קורה בעולם הספרות המקומית יותר טוב מכולנו – הרי שזו היא. במפגש תספר מנהיים על ספרה החדש "הרשת התרבותית", ותיקח אותנו למסע ב"דאון טאון" – התרבות הפופולארית העכשווית. "הדאון טאון היא המקום בו מיתוסים, רעיונות ונראטיבים עתיקים מתגלגלים שוב ושוב ולובשים פנים חדשות, הופכים מדת לפולקלור ולבסוף לבידור ואומנות" מסבירה מנהיים. "הפופולארי בספרות העכשווית נוטה לכיוון סוגות אסקפיסטיות: רומנים היסטוריים, ספרי מתח, ספרות אירוטית. ז'אנרים שאפשרו לקוראים לברוח מעצמם ומההווה". הדאון טאון של מנהיים מורכב מאלות, חדי קרן, אנשי זאב ודרקונים. זה אולי נשמע לכם קצת מוזר – אבל כדי להבין איך כל אלה מייצגים את התרבות שלנו היום – תצטרכו להגיע ולשמוע בעצמכם את ההרצאה המעלפת שלה – "פיות או לא להיות".
ומה עם קצת אהבה? אנחנו כולנו יודעים איך היא מרגישה, אבל איך כותבים אותה? במפגש השני לרגל שבוע הספר, נארח את חוקרת הספרות בלהה בן-אליהו, שאותה אתם בטח מכירים מאחת ההרצאות שלה ב"קתדרה" או מאחת מתכניות הספרות ברדיו. בן-אליהו תגיע אלינו לחצר מרכז תאו לערב שכולו אהבה, שירה וספרות. בין אם אתם מאוהבים, רוצים להתאהב או סתם רוצים להתרגש קצת ממילים (כי בעצם, אין דבר מרגש יותר ממילים) – אתם חייבים לבוא ולהתרגש יחד איתנו, בערב קיצי עם בריזה מהים והמון מילים יפות. בן-אליהו תיקח אותנו למסע טקסטואלי, שמתחיל כבר בשיר השירים וממשיך לאורך השנים עד לאלתרמן, יהודה עמיחי, ורבים וטובים אחרים. האהבה היתה ועודנה הלב הפועם של השירה והספרות העברית, וזה הזמן לאהוב. אז בואו לאהוב איתנו ב"באהבתינו" – ההרצאה המרגשת של בלהה בן-אליהו.