Anima Mundi – נשמת העולם

גבי יאיר

11.1.24- 23.2.24

ערב פתיחה:

11/01/2024

גבי יאיר

11.1.24- 23.2.24

ערב פתיחה:

11/01/2024

Anima Mundi – נשמת העולם

Anima Mundi נשמת העולם

תערוכה בהשראת קארל גוסטב יונג

 

 

 

אוצר: גבי יאיר

 

משתתפים:

אביטל שני,  אורית טוכמן,  אילנה לח, אילת גנוסר כהן, אלחנדרה אוקרט, בתיה רוזנק, גנדי צכמיסטר, דורון וולף, דיויד אייזקס, דנה מנור כהן, דפנה מרקמן סינמנס, דפנה פריד, דפנה רוזין, חדוה אטלס בן דוד, יעל רדושקביץ, לוסי אלקויטי, לידה שרת מסד, לילי פישר, מאיה סמירה,
מזל כרמון, מיכאלה מנדה ינקו, מיכל אדמה גלילי, מיכל ביבר, מירי טללים שטראוס, נאוה רון, נורית וולק, נורית שני,
נעמה אלפרוביץ,
עדי אליאל לשם, פרוין שמואלי בוכניק, רוני אליאל,  רות נצר, רותי בן יעקב, רינה בובראוגלו, רחל דגים, ריטה מנדס־פלור, רינת צמח,
רעיה בר־אדון,  שילה אורינגר, ראומה וינברג, שרית לילה האס, תמר שליט ברלב

 

 

 

 

פתיחה: 11 לינואר 2024 בשעה 19:30

שיחי גלריה: 2.2 , 23.2 בשעה 11:00  

נעילה: 23 לפברואר 2024

 

 

 

טקסט : עדי אליאל לשם

 

Anima Mundi הוא מושג הלקוח מהעולם האלכימי ופירושו "נשמת העולם" זוהי תפיסה קדומה לפיה העולם  הוא אחדותי ונשמתו אחת היא. 

 

תערוכה זו נוצרה בהשראתו של קארל גוסטב יונג (1961-1875), פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי שוויצרי, תלמידו של  פרויד, אשר הטביע את חותמו לא רק על תחום הפסיכותרפיה, כי אם גם על הפילוסופיה, על פרשנות ההיסטוריה,  על המדע ועל האמנות. 

 

יונג האמין כי היצירתיות היא כח אוטונומי – דחף הטמון בגרעין העצמי אשר בלא מודע, ותובע את מימושו כהגשמת  העצמי האמיתי, וכי הוא לא בהכרח נתון לשליטתו המודעת של היוצר. יונג למעשה טען כי הכוח היצרתי הוא אדיר  יותר מבעליו, וכי היצירה מאפשרת לאדם למצוא את הדרך שלו חזרה למעיינות העמוקים ביותר של החיים. יונג  בעצמו צייר ויצר לאורך כל חייו, וגם למד אמנות (אך בחר שלא להציג את יצירותיו). 

 

על פי יונג, יצירותיו של האדם ובמיוחד הדימויים העולים בהן, הם ניצוצות של נשמת העולם. ובמילותיו: "זה שיש לו  את העולם ולא יודע את דימוייו, יש לו את חצי העולם, כי נשמתו ענייה ואין לה כלום. עושרה של הנשמה מתקיים  בדימויים" (book red The – Jung Gustav Carl | תרגום רות נצר).  

 

בתערוכה זו הנושאת את השם Anima Mundi מציגים זה לצד זה אמנים ותיקים ואמנים בתחילת דרכם,  אנליטיקאים יונגיאנים ומטפלים באומנות. בעבודות המוצגות, אשר נוצרו בטכניקות שונות, משתקפים מוטיבים  מרכזיים במשנתו של יונג: כוחות מיתיים – ארכיטיפאליים, דימויי צל, מנדלות, השתקפות של הלא מודע, חומרי  סלף, נופי נפש ועוד.

 

היצירות מכילות מאפיינים משותפים העוברים כחוט סמוי ביניהן בדרכי הבעה שונות. הן מעידות על שיח פנימי  ועל חקירת העצמי דרך תמות אוניברסליות עם התאמה מקומית ואישית. דרך נגיעה בכאב, אובדן, תשוקה,  תקווה, חלימה שיקום ופריחה. התערוכה מזמנת פסק זמן להתבוננות ולחשבון נפש אישי וקולקטיבי לו אנו כה  זקוקים היום. 

בעבודות כולן באה לידי ביטוי נשמתו של האדם. נשמת העולם.

 

 

תאו- מרכז לתרבות אמנות ותוכן הום בשיתוף עיריית הרצליה. במרכז נערכים מופעי מחול, מוזיקה ואירועי תוכן. הגלריה לאמנות של תאו מציגה תערוכות מתחלפות של אמנות ישראלית עכשווית, התערוכות בגלריה עוסקות בנושאים חברתיים ותרבותיים בישראל דרך השמעת קולות רבים ומגוונים של אמנים עכשווים. 

 

תאו – מרכז לתרבות ואמנות, וינגייט 168, הרצליה פיתוח
שעות פעילות א'-ה' : 09:00-20:00  ו' : 09:00-13:00

Teo – Art & Cultural Center, 168 Wingate Street, Herzliya Pituach
Sun-Thur: 9:00-20:00, Fri: 9:00-13:00, Sat: Closed

תערוכות עתידיות