איפה אפשר למצוא במקום אחד עבודות של פיקאסו, יוקו אונו, אי ווייוויי ויעל ברתנא? יש לכם את זה ביותר גדול, מבריק ויוקרתי? מי הם כוכבי השעה?
הגלריות הכי נחשבות והעבודות המרשימות ביותר שאפשר להשוויץ בהן – כולם מתנקזים לזירה אחת… יריד האמנות ארט באזל נחשב למחולל ראשי בשוק האמנות הבינלאומי, מאז הוקם בשנות ה־70, בעיר באזל, שווייץ. חגית פלג רותם נוסעת וחוזרת ולספר – חם מהתנור!
הגלריסטים של באזל הצליחו לשכנע את עמיתיהם בעולם להגיע ולהציג במרחב משותף, במספר ימים מרוכזים. היריד הוא מסגרת מסחרית ותחרותית, אך גם קולגיאלית – כמעין תערוכה ענפית, שמאוד חסרה בתחום האמנות. הצלחתו הביאה להקמת ירידי משנה שמתקיימים בעונות אחרות של השנה במיאמי, בפריז ובהונג קונג, וגם שלל מותגי ירידים מתחרים. אך החגיגה בבאזל נותרה מיוחדת במינה וזה המקום שאליו נוהרים אנשי עולם האמנות, לראות, להיראות, להתעדכן ולעשות קניות. מדי שנה בחודש יוני היריד משמש במה פתוחה לגלריות המובילות בעולם, במפגן כוח שמקדים את התערוכות החשובות של השנה הבאה במוזיאונים ובביאנלות, ומשאיר את הצופים בלסת שמוטה. סביב ארט באזל המבוסס מתקיימים ירידי לוויין, תערוכות מוזיאליות בסביבת העיר ותערוכות חוצות מצוינות.
אם תרצו להבטיח מקומכם גם בהרצאות על ונציה ופריז – ניתן לרכוש כרטיס משולש ומוזל לסדרה הבינלאומית> לחצו כאן
צילום : חגית פלג רותם